Als een klant je belt om te kijken naar zijn tuin weet je als hovenier nooit wat je te wachten staat. Bij aankomst komt gelijk het eerste probleem letterlijk en figuurlijk om de hoek kijken. Het parkeren op de openbare parkeerplaats wordt een kunstje op zich. De beukenhaag is werkelijk meer dan een meter te breed geworden en brengt de veiligheid voor voetgangers en weggebruikers in gevaar.

In overleg met de klant wordt al snel besloten de haag flink terug te snoeien en de grote hoeveelheid snoeiafval, die lang niet in de groene container past, af te voeren. Door het ontbreken van de juiste snoei-ervaring en de snelheid waarmee onze hoveniers het doen is de klant zeer aangenaam verrast en tevreden met het resultaat.

Door het deskundig advies en de tevredenheid over de uitvoering bij de klant hebben wij inmiddels een leuke vervolgopdracht in de wacht kunnen slepen.

Een paar tips om rekening mee te houden:

  • Snoei altijd tijdens een bewolkte dag want de tere bladeren aan de binnenzijde kunnen snel verbranden.
  • Hoe vaker u snoeit hoe dichter de haag zal worden.
  • Te laat snoeien in het jaar kan leiden tot vorstschade (na september kan nachtvorst hier al voor zorgen!)
  • Uw haag te groot of te breed en komt de veiligheid in de buurt of straat in het geding dan horen en helpen wij u graag!
  • Wist u dat de gemeente u ook de verplichting kan opleggen om uw hagen beter te onderhouden en dat hier boetes voor op kunnen worden gelegd.